OKTAFRIA

Wat is OKTAFRIA?

Het leerlingenorkest Oktafria is een orkest bestaande uit leerlingen van Muziekvereniging Tavenu uit Opperdoes en Koninklijk Fanfarekorps West-Frisia uit Twisk. De leerlingen van beide orkesten mogen en kunnen ook al na 1 jaar les deelnemen aan dit orkest. Het doel is met name leren samenspelen.

Dirigent Jaap Beets staat sinds oktober 2006 wederom voor dit leerlingenorkest. Hij heeft zijn handen vol aan dit jonge spul, maar weet de jeugd altijd weer muzikaal te inspireren en motiveren. Het is en blijft leuk om te zien en te horen op welke manier de kinderen muziek maken; in volle concentratie maar met een groot enthousiasme.

Om de jeugd te stimuleren, houden we jaarlijks een jeugdfestival in december. Hierbij laten een aantal jeugd– en leerlingenorkesten hun muziekwerken horen aan het publiek en een deskundige jury. De jury geeft een positief kritisch rapport waarmee de orkesten het komende jaar weer aan de slag kunnen.

Helaas is oktafria per januari 2016 gestopt vanwege een tekort aan leerlingen. Wanneer er weer genoeg leerlingen zijn, zal oktafria natuurlijk  weer van start gaan.

Advertenties