Muzieklessen? Word lid!

Is muziek maken iets voor jou?

Muziekvereniging TAVENU is opgericht op 28 januari 1917, en is nu 105 jaar actief in Opperdoes. Op dit moment zitten er ongeveer 20 leden in het A-orkest (dat is TAVENU), en hebben we daarnaast nog een aantal leerlingen.

Zodra je 8 jaar of ouder bent, kun je les krijgen van gediplomeerde docenten en word je opgeleid voor landelijk erkende diploma’s. Zodra je het A-diploma heeft behaald, ga je deelnemen in het A-orkest. De instrumenten die worden bespeeld in een fanfareorkest zijn: bugel, trompet, cornet, trombone, waldhoorn, euphonium, bas, saxofoon en slagwerk (drums, pauken en vele andere slaginstrumenten).

Gedurende de periode van voorbereiding op het A diploma, kun je na een aantal maanden mee gaan repeteren in het leerlingenorkest Oktafria. Oktafria is een samenwerkingsverband tussen TAVENU en Koninklijk Fanfarekorps West-Frisia uit Twisk. Om de jeugd te stimuleren, houden we jaarlijks een jeugdfestival in december, waarbij een aantal jeugd– en leerlingenorkesten hun muziekwerken laten horen, aan het publiek en een deskundige jury. De jury geeft een kritisch rapport waarmee de orkesten het komende jaar weer aan de slag kunnen.

De repetities van TAVENU zijn op donderdagavond van 19:30 uur tot 21:45 uur in “De Torenschouw” te Opperdoes. De muziekwerken die we spelen, variëren van klassiek tot modern en van ouverture tot een popnummer of filmmuziek. Een aantal keer per jaar treden we op, we geven een jaarlijks donateursconcert, spelen in de optocht op koninginnedag en sinterklaas, spelen bij evenementen in het dorp, en bezoeken regelmatig festivals en concoursen.

Wil je meer informatie, of direct aanmelden? Neem dan contact op met ons via deze site onder tabblad ‘contact’ of stuurt een mail naar muziekverenigingtavenu@gmail.com.