Dirigent

Michael de Graaf

Studie
Michael de Graaf (1977) is in juni 2010, cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam voor de Masterstudie HaFa-directie bij Danny Oosterman. Zijn bachelor haalde hij in het jaar 2000 aan het conservatorium van Alkmaar voor de hoofdvakken HaFa-directie en trompet bij Jan Schut. Hij heeft ook nog enkele jaren trombone gestudeerd bij Ivan Meijlemans, destijds solo-trombonist van het K.C.O.

Dirigent / Docent
Als dirigent is Michael sinds 2007 verbonden aan (1e divisie fanfare) Lamoraal van Egmont uit Egmond aan den Hoef en sinds 2000 aan TAVENU uit Opperdoes. In januari 2013 is hij begonnen als dirigent van Constantia, Menaldum (Fr.)
In het verleden heeft hij onder andere ook gewerkt bij: Erato Spanbroek (2003-2012) Bergens Harmonie (2001-2004) en de Koninklijke Harmonie uit Doorn (2004-2007).
Bij het Frysk Fanfare Orkest mag hij regelmatig Jouke Hoekstra assisteren en heeft hij in de loop der jaren al diverse werken op cd gezet met dit orkest. In 2005 haalde Michael de eindronde van de European Conductors Competition tijdens de Europese Brassband Kampioenschappen in Groningen. Michael werkte lang als repetitor bij het Noord Hollands Jeugd Orkest waar hij met de kopersectie het grote symfonische repertoire instudeerde. Verder is hij actief als koperdocent in Opperdoes, Spanbroek en Egmond aan den Hoef.

Arrangeur
Ook het arrangeren is hem niet vreemd, daar hij een 80-tal werken heeft gearrangeerd in opdracht van diverse orkesten, waaronder de KLM harmonie, Fanfarekorps Koninklijke Landmacht en het Hogeschool INHOLLAND Orkest. Zijn specialiteit is zangbegeleidingen welke al uitgevoerd werden met Paul de Leeuw, Ten Sharp, Big Black & Beautiful, Lori Spee en Gino Politi.

Samen met Erato heeft Michael 3 grote galaconcerten uitgevoerd in 2004, 2007 en 2012.
De solisten waren onder andere: Cor Bakker, Carel Kraaijenhof, Tony Neef, Joke de Kruif, Ellen Evers, Karin Bloemen, Rolf Koster, Yuli Minguel, Shirma Rouse, Saskia Schäfer en Suzan Seegers.

In het voorjaar van 2009 dirigeerde Michael 7 (uitverkochte) voorstellingen van de Broadway-musical Titanic, welke plaatsvonden in ‘De Vest’ te Alkmaar en ‘Cool’ te Heerhugowaard.
De muziek heeft hij speciaal bewerkt voor Lamoraal van Egmont en Theatergroep Horizon.
In mei 2011 herhaalden Lamoraal en Horizon hun goede samenwerking met de musical ‘Parade’ van Jason Robert Brown op de planken van De Vest.

Zie ook:
http://www.lamoraalvanegmont.nl
http://www.tavenu-opperdoes.nl
http://www.fryskfanfareorkest.nl
http://www.nhjo.nl
http://www.constantia.nl

Een greep uit de orkesten en ensembles waar Michael gespeeld/gezongen heeft:
Symf.: N.S.O., NESKO, VU-orkest, UvA-orkest J.Pzn. Sweelinck, NHJO.
Ha-Fa: Frysk Fanfare Orkest, NJFO, NFO, Corus Symfonisch Blaasorkest, Sunday Brass, Noordenwind.
Div.: Bigbands, pop/rockbands, musicals, operettes en opera.
Zang: Nederlands Concert Koor & Kamerkoor van Conservatorium Alkmaar.

Advertenties